ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ Θ. ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Θρασύβουλος Θ. Κονταξής 
Δικηγόρος Δ.Ν
Curriculum Vitae

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά τις εγκύκλιες σπουδές εισήλθε με υποτροφία στην Πάντειο Σχολή, και αργότερα στη Νομική Αθηνών, στην οποία ενεγράφη κατόπιν νέων εξετάσεων, (πάλι με υποτροφία). Ακολουθεί εγγραφή του ως δικηγόρου στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με κύριο, (αν όχι αποκλειστικό), αντικείμενο, την επιμέλεια ποινικών υποθέσεων.

Πρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογής Ποινικού Δικαίου «Judicium rectum», μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, και εισηγητής σεμιναρίων ποινικού περιεχομένου. Εξεταστής-βαθμολογητής του ΔΣΑ στις εξετάσεις των ασκουμένων Δικηγόρων και οργανωτής- εισηγητής σεμιναρίων του ΔΣΑ επιμόρφωσης νέων δικηγόρων, σε θέματα ουσιαστικού Ποινικού δικαίου αλλά και Ποινικής δικονομίας, (έτη 2000-2005).

Εξωτερικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Stanford της Καλιφόρνια κατά τα έτη 1999-2000, στον τομέα της εγκληματικής συμπεριφοράς και της σκοπιμότητας θέσπισης ή κατάργησης αδικημάτων.

Εισηγητής, κυλιόμενης σειράς, επαγγελματικών Σεμιναρίων Ποινικού Δικαίου, τα οποία διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος Νομική Βιβλιοθήκη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους, από το έτος 2002 μέχρι σήμερα με τίτλο «Η Ποινική Δίκη».

Η Διδακτορική Διατριβή του, εγκρίθηκε ομόφωνα με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, (από επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, την κ. Κ. Σπινέλλη, τον κ. Χ. Μυλωνόπουλο, τον κ. Λ. Κοτσαλή, τον κ. Ι. Γιαννίδη, τον κ. Η. Αναγνωστόπουλο και τον, (μακαρίτη πλέον), Κ. Φελουτζή).

Συγγραφέας έξι μονογραφιών, με, παράλληλη, συμμετοχή σε πέντε συλλογικά έργα, με μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και εισηγητής διαφόρων επιστημονικών συνεδρίων και forum.