ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το γραφείο μας αναλαμβάνει υποθέσεις, που άπτονται των παρακάτω κλάδων δικαίου:

• Ποινικό Δίκαιο
• Αστικό & Εμπορικό Δίκαιο

Για τους υπόλοιπους κλάδους δικαίου το γραφείο μας συστήνει άλλους εξειδικευμένους στο σχετικό αντικείμενο συναδέλφους.

Παρακάτω, ενδεικτικά και μόνον, διαλαμβάνεται, τυχαία, μια σειρά περιπτώσεων που απασχόλησαν ιδιαίτερα, (διότι κάθε σοβαρή ποινική υπόθεση προκαλεί κατά βάση τα φώτα της δημοσιότητας), τα ΜΜΕ και αναδεικνύουν άμεσα αλλά και έμμεσα τα αντικείμενα και τα πεδία ενασχόλησης του γραφείου μας :

 • Από τους απλούς παραγωγούς τομάτας της Κρήτης που στράφηκαν κατά πολυεθνικής εταιρείας παραγωγής σπόρων μέχρι τους συνεργάτες του βουλευτού Π. Καμμένου, που ενεπλάκησαν σε φερόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην οποία το θύμα εφέρετο να έχει πιάσει τη σφαίρα με τα δόντια του, από απόσταση 20 εκ.
 • Από το ΕΛΚΙΣ, (Ελληνο-ορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας), που ζητούσε απόσυρση του βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη «Μν» μέχρι τη σφοδρή και σε πολλά επίπεδα, αντιδικία της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου με τον πρώην σύζυγο της και γνωστό επιχειρηματία
 • Από τον φερόμενο ως βασανιστή αστυνομικό της Σερίφου μέχρι τον αστυνομικό που, ευρισκόμενος σε διαθεσιμότητα ένεκα υποτιθέμενης τετραπληγίας, εργαζόταν ως ηθοποιός και ελάμβανε σύνταξη αναπηρίας. 
 • Από τους εμπλεκόμενους σε υπόθεση ναρκωτικών αστυνομικούς, (με τη φερόμενη συμμετοχή και δικηγόρων), στην περιφέρεια Πελοποννήσου, μέχρι τον φερόμενο ως τοκογλύφο, χρυσοχόο Γ. Βουράκη, που διέφυγε στο εξωτερικό και τον έτερο φερόμενο ως τοκογλύφο Α. Γιαννόπουλο.
 • Από τον μακαριστό μοναχό Χριστόδουλο, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου του παλαιού Εφετείου μέχρι τους 6.000 Συμβασιούχους της ΔΕΗ, και τη γνωστή περιπέτεια τους.
 • Από τη Μαρία Αλ-Σαντάντ και τον αδελφό της Χ. Βαξεβάνη, που ενεπλάκησαν στη γνωστή υπόθεσης παραχάραξης μέχρι το ζήτημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος στη νήσο Δοκό, (υπόθεση στην οποία οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν) ένεκα του οποίου συνασπίσθηκαν όλες οι οικολογικές οργανώσεις.
 • Από τη νοσηλεύτρια του Γηροκομείου Πειραιώς, που κατήγγειλε ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων μέχρι τον ηγέτη των Κούρδων Α. Οτσαλάν, ο οποίος παραδόθηκε, συνειδητά και απροκάλυπτα, από την ελληνική κυβέρνηση στις τουρκικές αρχές.
 • Από τον ναρκομανή και ψυχοπαθή πατέρα, που ταλαιπωρούσε εαυτόν και αλλήλους ένεκα της τοξικομανίας του, μέχρι τον τ. Ταξίαρχο της Αστυνομίας Δ. Καμουτσή που κατήγγειλε τον τ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ι. Γεωργακόπουλο για κατάχρηση εξουσίας. 
 • Από τον τ. Δήμαρχο Πειραιά Σ. Λογοθέτη, που διώχθηκε για σωρεία αδικημάτων και αθωώθηκε πανηγυρικά μέχρι την, τραγική, αυτοδικία-άμυνα, (με συνέπεια τον θάνατο δυο ατόμων), ενός νέου παιδιού σε Ελληνική επαρχία, (που αθωώθηκε), απέναντι σε κατ΄ επάγγελμα δράστες.
 • Από τον Α. Καρδούχο, επικεφαλής της διανόησης των Κούρδων στην Ευρώπη, που απήχθη από στελέχη του ΡΚΚ μέχρι την υπόθεση της κατάχρησης εκατομμυρίων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η οποία έληξε με την απαγγελία βαρύτατων ποινών σε όλους τους εμπλεκόμενους.
 • Από την καταγγελθείσα απάτη του διαφεύγοντος στο εξωτερικό ασφαλιστή Γ. Βογιατζή μέχρι την απάτη γνωστού Κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος επίσης διέφυγε και επιχειρήθηκε, (από θύματα του), η απαγωγή του και η προσαγωγή του στα ελληνικά δικαστήρια.
   
 • Από τον Ιταλό Ενρίκο Μπιάνκο, που φερόταν ως μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών και ζήτησε πολιτικό άσυλο στη χώρα μας μέχρι την υπόθεση της γιαγιάς που διεκδικούσε το εγγόνι της μετά από τον θάνατο, συνεπεία τροχαίου, της κόρης της, παρότι ο πατέρας του ήταν εν ζωή και πλήρως ικανός.
 • Από τους καπνοπαραγωγούς της Ελασσόνας, οι οποίοι διώχθηκαν για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων του μέχρι την αρχαιοκαπηλία στη Ρόδο, στην οποία φέρονταν εμπλεκόμενος ο τ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ι. Γεωργακόπουλος.
 • Από τη, συνεπεία ιατρικού λάθους, μόνιμη αναπηρία του Α. Παναγιωτόπουλου, σε δημόσιο νοσοκομείο, (και τη συναφή καταδίκη των υπαιτίων), μέχρι τους επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών και τη φερόμενη τέλεση αδικημάτων μέσω του κυβερνοχώρου.
 • Από τον τ. Δήμαρχο Φιλιπιπάδας που κατηγορήθηκε για απιστία και αθωώθηκε μέχρι το σπάνιο έγκλημα της υποβολής τεσσάρων τέκνων στο κέντρο της Αθήνας.
 • Από τη γνωστή υπόθεση, (περί ναρκωτικών),της αστυνομικής διείσδυσης στην Κρήτη, (η οποία οδήγησε και σε έκδοση απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το 2008), μέχρι την υπόθεση του γνωστού ιερέως, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση πιστών, (και το όνομα του, δυστυχώς, έγινε συνώνυμο συναφών αστεεισμών), και αθωώθηκε κατ΄ επανάληψη και πανηγυρικά, (με ταυτόχρονη καταδίκη των μηνυτριών),
 • Από τη γνωστή υπόθεση του ατυχήματος στα έργα της ΕΣΤΡΕΛΙΑ στη Γλυφάδα μέχρι τις μετοχές της Λαυρεωτικής, και την κατάρρευση των επενδύσεων μιας σειράς προσώπων στην ελληνική περιφέρεια, (με ταυτόχρονη αθώωση των κατηγορουμένων).
 • Από την επιπόλαια καταδίκη, (γιατί αγνοήθηκε επίσημο έγγραφο), του Ι. Ρουμελιώτη και την παραμονή στη φυλακή επί 4 έτη, και τη μετέπειτα αποζημίωση του από το Ελληνικό Δημόσιο μέχριτην απόπειρα ανθρωποκτονίαςκαι τον βαρύτατο τραυματισμό του φοιτητού της Νομικής από ζηλόφθονα εραστή, (ο οποίος και καταδικάστηκε), ο οποίος υπέλαβε κατά λάθος ότι ήταν ο σύζυγος της ερωμένης του, (error in personam).
 • Από την εξαπάτηση του γνωστού τηλεπαρουσιαστού Μιλιτιάδη Μακρίδη, από το private banking γνωστής τράπεζας, (και την καταδίκη των υπαιτίων), μέχρι τον άδικο θάνατο, (φερόμενο ως απόρροια ιατρικής πράξης), της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας και στιχουργού Ιφιγένειας Γιαννοπούλου
 • Από τη δικαστική «εκτέλεση» ενός άτυχου τοξικομανούς σε κάθειρξη 21 ετών για κλοπές 9 τσαντών μέχρι τον θάνατο του ειδικού φρουρού κατά την καταδίωξη αποδράσαντος αλλοδαπού δολοφόνου στην Αττική οδό.
 • Από την τ. Δήμαρχο Αμφιλοχίας Μ. Σωτηρίου, η οποία κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση και αθωώθηκε πανηγυρικά μέχρι τις αγωγές και τις εγκλήσεις σε βάρος πλειάδας δημοσιογράφων, (τόσο στην Αθήνα όσο και την Ελληνική επαρχία), για απλή αναδημοσίευση, χωρίς σχολιασμό, δικαστικών παραπομπών διαφόρων προσώπων. 
 • Από τους ειδικούς φρουρούς της Κρήτης που κατηγορήθηκαν, (και αθωώθηκαν), για τη δολοφονία ενός πολίτη που αρνήθηκε να υποστεί νόμιμο έλεγχο μέχρι τις άπειρες διώξεις, (και τις ανάλογες συνεχείς αθωώσεις), σε βάρος γνωστού Προέδρου Εφετών. 
 • Από τον γνωστό δικηγόρο που κατηγορήθηκε για διακίνηση όπλων, (και ουσιαστικά αθωώθηκε), μέχρι το γνωστό σκάνδαλο των κρεάτων στο Τελωνείο Πειραιά, τα οποία είχαν διατεθεί στην αγορά χωρίς να πληρούν τους ελάχιστους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
 • Από τον τ. Δήμαρχο Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκη, που αθωώθηκε πανηγυρικά μέχρι τους εν ενεργεία δικαστές που διώχθηκαν για πολεοδομικές παραβάσεις σε γνωστό παραθεριστικό θέρετρο, και επίσης αθωώθηκαν.
 • Από τις διώξεις σε βάρος του παγκοσμίως γνωστού καθηγητού της Ιατρικής Ν. Τασσόπουλου, (με 4.200 citations, παραπομπές στο ερευνητικό του έργο από άλλους επιστήμονες), ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το σαθρό σύστημα υγείας της χώρας μέχρι τις διώξεις σε βάρος της γνωστής και βραβευμένης τραγουδοποιού Μ. Δουράκη, η οποία, εκ πεποιθήσεως, αρνείται, μεταξύ άλλων, να λάβει ΑΦΜ. 
 • Από την καθηγήτρια Χριστίνα Αντωνοπούλου και τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση, που ενήχθησαν και μηνύθηκαν για τα όσα διατύπωσε η πρώτη σχετικά με την εξαφάνιση του άτυχου Άλεξ μέχρι τη δίωξη, (και αθώωση), του πληρώματος του κρουαζερόπλοιου Dream για πρόκληση ναυαγίου, παρότι το τελευταίο ουδέποτε βυθίστηκε.
 • Από το γνωστό σκάνδαλο του καλαμποκιού της ΑΜΥΛΟΥΜ στη Θεσσαλονίκη μέχρι την απάτη της Κορίνθου για την είσπραξη εκατοντάδων εκατομμυρίων κοινοτικών επιδοτήσεων, μέσω εικονικών εταιρειών, εικονικών εξαγωγών σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και πλαστοπροσωπιών.
 • Από τις απάτες γνωστών κέντρων αισθητικής της Αθήνας και της περιφέρειας μέχρι τον γνωστό επιχειρηματία και τ. πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ Ι. Ζαχουδάνη, ο οποίος εφέρετο εμπλεκόμενος σε παράνομη μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας.
 • Από τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατόχων κινητών τηλεφώνων της VODAFONE μέχρι τις, (ενίοτε παντελώς άδικες ενίοτε βάσιμες), συλλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, σε όλη τη χώρα, για παιδική πορνογραφία.
 • Από τη βουλευτή Φ. Πατριανάκου, η οποία συγκρούστηκε με συγκεκριμένο συγκρότημα Τύπου, για τα όσα αναληθή είδαν το φως της δημοσιότητας σε βάρος της, μέχρι τον καθηγητή Β. Φίλια που καυτηρίασε τη δικαστική προδικασία της ποινικής δίωξης των μελών της 17ης Νοέμβρη και βρέθηκε εναγόμενος.
 • Από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος που κατηγορήθηκαν, (και η υπόθεση τους έλαβε χαρακτήρα πανελλήνιου σκανδάλου), ότι –στα πλαίσια διακριτικής τους ευχέρειας- προχωρούσαν σε αλλαγή τύπου μηχανημάτων ανύψωσης μέχρι την άτυχη νέα γυναίκα η οποία αμυνόμενη έπληξε καίρια, (σκοτώνοντας), τον επίδοξο βιαστή της και αθωώθηκε ομόφωνα στο εφετείο, (ενώ είχε καταδικαστεί ισόβια πρωτοδίκως).
 • Από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των ομολόγων μέχρι τους εμπλεκόμενους, (οι οποίοι και αθωώθηκαν), στην πολύκροτη υπόθεση, την επονομαζόμενη των Ζωνιανών.
 • Από τη γνωστή υπόθεση της κατασκοπείας στη Θράκη και στα νησιά του Β. Αιγαίου μέχρι τηνομική υποστήριξη του τέως πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, (ο οποίος καταζητείται από το στρατιωτικό καθεστώς τη χώρας του), Thaksin Shinawatra, (πολιτικού ηγέτη του κινήματος των «κόκκινων πουκάμισων»). 
 • Από τα φερόμενα ως μέλη του επονομαζόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος" μέχρι την αντίδραση με τη "συμπαράσταση" των ΜΜΕ του ΕΣΥ, στη λειτουργία των Πανεπιστημιακών κλινικών, (π.χ. του ΠΑΓΝΗ).  
 • Από τη δολοφονία των άτυχων ειδικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη στην Αθήνα, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο, μέχρι την παραβίαση κάθε τοπικού εθίμου και την εκτέλεση ενός ανθρώπου στο Ρέθυμνο Κρήτης.   
 • Από την υπεράσπιση της γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο κατευθυνόμενων - ψευδών δημοσιευμάτων μερίδας των ΜΜΕ, μέχρι το γνωστό σκάνδαλο τωνπολεοδομικών γραφείων των Ν. Κυκλάδων.
 • Από την ιατροδικαστή Λάρισας κ. Ρουμπίνη Λεονταρήπου αθωώθηκε κατ' επανάληψη μέχρι τη διαχείριση των υποθέσεων του επιχειρηματία κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. 
 • Από τα τραγικά θύματα - υπαλλήλους της τράπεζας Marfin μέχρι τη διπλή ανθρωποκτονία δύο αθώων στο Ηράκλειο Κρήτης με φερόμενο δράστη πρώην νικητή reality. 
 • Από τo πολύκροτο χρηματιστηριακό σκάνδαλο με θύμα, μεταξύ άλλων, γνωστή δημοσιογράφο - τηλεπαρουσιάστρια μέχρι την υπόθεση των επονομαζόμενων ως νονών της νύχτας, (οι οποίοι εφέροντο να παρέχουν προστασία σε όλη τη μείζονα περιφέρεια του νομού Αττικής). 
 • Από τη διαχείριση των υποθέσεων της γνωστής εταιρείας επωνύμων ρούχων ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΑΕ μέχρι τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος από τη λειτουργεία μονάδων - εργοστασίων επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων και την υπεράσπιση της διοίκησης της ΜΚΟ "Κύκλος της Πάτμου" (η οποία διοργάνωνε οικολογικά συνέδρια ανά τον κόσμο για την προώθηση της εικόνας του Οικουμενικού Πατριαρχείου).
 • Από την υπεράσπιση των φυσικών και νομικών προσώπων που ενεπλάκησαν στη μεγάλη πυρκαγιά του Μαρκόπουλου Αττικής το καλοκαίρι του 2013 και το γνωστό ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπου φέρονται ως εμπλεκόμενοι - αδίκως- μια σειρά επιχειρηματιών μέχρι την υπεράσπιση εταιρειών εμπλεκομένων στην προμήθεια των πυραύλων TORMI 1, (εγκαλούμενες για "ξέπλυμα" αντισταθμιστικών ωφελημάτων), και το φερόμενο κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών στο Ηράκλειο Κρήτης.
 • Από την απώλεια τριών νέων ανθρώπων σε εργατικό ατύχημα στην περιοχή Σκάλα Λακωνίας μέχρι το υποτιθέμενο – φερόμενο κύκλωμα δικηγόρων και ιατροδικαστών στις φυλακές Κορυδαλλού».
 • Από την καταστροφή στο Μάτι Αττικής μέχρι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου.